Csepreg Város Önkormányzata által ELNYERT pályázatok
2024. március 28. csütörtök, Gedeon.
1
Vissza

Szolgáltatásfejlesztés Csepreg Város Egészségházában (TOP_PLUSZ-3.3.2-21-VS1-2022-00012)

Szolgáltatásfejlesztés Csepreg Város Egészségházában (TOP_PLUSZ-3.3.2-21-VS1-2022-00012)
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-VS1-2022-00012
Kedvezményezett neve: Csepreg Város Önkormányzata
A Projekt címe: Szolgáltatásfejlesztés Csepreg Város Egészségházában
Szerződött támogatás összege: 200 000 000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 200,00 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A projekt közvetett célja a jó minőségű egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak a fokozása.

A projekt közvetlen célja Csepreg Város és a vonzáskörzetét adó települések egészségügyi alap- és egyes járóbeteg-szakellátásainak szolgáltatásfejlesztése, valamint a szociális alapszolgáltatások (család- és gyermekjóléti szolgálat) fejlesztése a város egészségházának belső felújítása és eszközbeszerzés révén. Mindezek eredményeképpen hozzáférhetővé válnak a lakosság számára a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi alapellátások szolgáltatásai. Ily módon a projekt hozzájárul Csepreg Város és vonzáskörzete népességmegtartó erejének növeléséhez, a helyi társadalmi kohézió erősítéséhez.

A projekt illeszkedik a felhívás céljaihoz, és hozzájárul a vármegyei stratégiai programdokumentumokban foglalt célkitűzések teljesüléséhez is.

Csepregen az egészségügyi alapellátási és egészségügyi járóbeteg szakellátási feladatoknak Csepreg Város Egészségháza ad otthont a Kossuth u. 1. szám alatt. Az 1980-as évek közepén készült épületben a felső szinten szolgálati lakások, a földszinten orvosi rendelők és azok kiszolgáló helyiségei találhatóak. A projekt keretében kizárólag a földszint belső felújítása és átalakítása tervezett: burkolatok cseréje, belső nyílászárók cseréje, a vizesblokkok felújítása, helyiségek átalakítása, villamos hálózat és világítás korszerűsítése, valamint festés és a helyiségek akadálymentes táblákkal történő megjelölése történik meg.

A tervezett beruházás keretében a már meglévő alapellátások (háziorvosi, házi- és gyermekorvosi vegyes, fogorvosi ellátások, iskola-egészségügyi ellátás, valamint védőnői ellátás) és járóbeteg szakellátások (ált. laboratóriumi diagnosztika, terhesgondozás, nőgyógyászat, UH diagnosztika, neurológia, reumatológia) helyszíneinek korszerűsítése valósul meg, valamint a szükséges eszközbeszerzés mellett kialakításra kerül a jelenleg Csepreg Város Területi Gondozási Központja által működtetett család- és gyermekjóléti szolgálat új helyszíne is, ami biztosítja a gyermekjóléti alapellátás 21. századi elhelyezését.

Az egészségügyi alapellátás esetében a szolgáltatások Csepreg (Kincsédpuszta településrésszel együtt), Tormásliget (Meggyespuszta településrésszel együtt) és Tömörd településekre terjednek ki. A szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások esetében az előbb említett három településen kívül Lócs község tartozik még az ellátandó települések közé.

A járóbeteg szakrendelések ellátási területe: Csepreg, Tömörd, Tormásliget, Szakony, Gyalóka, Répcevis, Sopronhorpács, Bük, Bő, Gór, Simaság, Und, és Völcsej.

A szakrendelések közül helyben érhető el a nőgyógyászat, ideggyógyászat, ultrahang diagnosztika, valamint a reumatológia és a neurológia.

Az egészségügyi alapellátásban közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező 2 háziorvosi és 1 fogorvosi praxis összesen 3 823 fő részére biztosít egészségügyi szolgáltatást. A Csepregi Egészségházban található járóbeteg szakrendelések több mint 12 ezer környékbeli lakos számára biztosítanak megelőző, gyógyító, és gondozó egészségügyi ellátást.

A Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal, mint konzorciumi tag látja el a projektmenedzsment feladatokat saját teljesítésben.

 

Készítette: KARMA Interactive