Csepreg Város Önkormányzata által ELNYERT pályázatok
2023. december 9. szombat, Natália.
1
Vissza

Lakhatási támogatás „Esély Otthon” kialakítása Csepregen

Lakhatási támogatás  „Esély Otthon” kialakítása Csepregen
FELHÍVÁS
Lakhatási támogatás
„Esély Otthon” kialakítása Csepregen

 

FELHÍVÁS

Lakhatási támogatás

 „Esély Otthon” kialakítása Csepregen 

EFOP-1.2.11-16-2017-00053

Csepreg Város Önkormányzata támogatást nyert el az EFOP-1.2.11-16 kódszámú, Esély Otthon címet viselő felhívás keretében, hogy a településen élő, illetve lakóhelyként Csepreget választani szándékozó 18-35 éves fiatalok számára reális alternatívává váljon a helyben maradás, illetve az ide költözés, ezáltal a vidék népességmegtartó ereje és versenyképessége javuljon.

Csepreg Város Önkormányzata az Esély Otthon program keretében lakhatási program támogatási lehetőséggel segíti elsősorban Csepreg város humán-közszolgáltatási, illetve munkaerőpiaci hiányterületeken meglevő hiányok mérséklését. A támogatás a jövedelmi és lakhatási hátrányok kiegyenlítését célozza, növelve ezzel az itt élő fiatalok motivációját a helyben maradásra, illetve elősegítve a hazavonzást is.

Csepreg Város Önkormányzata - az EFOP-1.2.11-16-2017-00053 „Esély Otthon” kialakítása Csepregen elnevezésű projekt keretében 3 fiatal támogatottnak és családtagjainak biztosít határozott, maximum két év időtartamon keresztül lakhatást a Csepreg, Széchenyi tér 26. szám alatt található 3 db felújított, összkomfortos önkormányzati tulajdonú lakásban. A teljesen felszerelt (bútorzat, műszaki berendezések), önálló bejárattal, vizesblokkal és konyhával rendelkező, összközműves lakásokat a támogatott fiatalok bérleti díjmentesen, csupán a rezsiköltségek megfizetése mellett lakhatják.

 

A lakhatási támogatásban részesülő fiataloknak vállalni szükséges, hogy önálló lakhatásának megteremtése érdekében havi rendszereséggel előtakarékoskodnak (lakástakarék, megtakarítási számla, stb. nyitásával). A megtakarítás felhasználására a program lejártát követően vagy a program ideje alatt csak akkor van lehetőség, amennyiben a támogatott hosszú távú önálló lakhatásra fordítja ezen összeget.

Emellett a lakhatásban részesített fiatalok számára kötelező közösségi célú munka végzése a településen.

 

Pályázati feltételek:

·         A pályázó 18-35 év közötti. A beköltöző fiatalok, párok, családok kiválasztásánál előnyt élveznek a 30. életévüket be nem töltött fiatalok.

·         A beköltöző fiatal Csepregen vagy csepregi székhelyű munkáltatónál foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkezzen.

·         Vállalja, hogy sikeres pályázat esetén lakóhelyet (lakcímkártyával igazoltan) létesít az Esély Otthonban (a Csepreg, Széchenyi tér 26. szám alatt)

·         A lakhatásért pénzügyi ellentételezés nem szedhető, ugyanakkor a lakhatás időszakában a lakásban keletkezett rezsiköltségeket (víz, áram, gáz, hulladék, internet) a támogatott fiatal viseli.

·         A beköltöző fiatalok legfeljebb 2 éven keresztül lehetnek lakói az Esély Otthon lakásoknak.

·         A pályázati támogatásban részesülő személyek kötelezettséget vállalnak a havi rendszeres előtakarékosságra havonta minimum 25.000,- Ft összegben - önálló lakhatásuk megteremtése érdekében

·         Vállalja, hogy közösségi célú önkéntes tevékenységet végez a településen évente 6 alkalommal.

·         Nem vehet részt a pályázaton, aki korábban már részesült lakhatási támogatásban.

Pályázati mellékletek:

·         Pályázati adatlap

·         Önéletrajz

·         Motivációs levél

·         Foglalkoztatási jogviszony igazolása (munkáltatói igazolás)

·         Iskolai végzettséget/ képzettséget igazoló dokumentumok másolata

·         Előtakarékosság vállalása min. 25.000,- Ft összegben (nyilatkozat)

·         Közösségi célú önkéntes tevékenység vállalása évi 6 alkalommal (nyilatkozat)

·         Lakóhely (9735 Csepreg, Széchenyi tér 26. szám alatt) létesítésének vállalása (nyilatkozat)

 

A pályázat benyújtási határideje:

2024. január 15.

 

A pályázat elbírálásának határideje:

2024. január 31.

 

A beköltözés várható időpontja:

2024. február 5.

 

A lakhatási támogatás időtartama

Határozott idő, maximum 2 év a lakás birtokbavételétől.

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázati dokumentációt a www.csepreg.hu honlapról a felhívás mellékleteként letölthető adatlapon kell benyújtani - az előírt mellékletek csatolásával.

 

A pályázat benyújtásának helye:

Személyesen / Postai úton: Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal - 9735 Csepreg, Széchenyi tér 27.

Elektronikus úton is beküldhető, az igazgatas(at)csepreg.hu email címre, de ezzel egyidőben papíralapon, postai úton is el kell küldeni a pályázatai dokumentációt.

 

A pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítás:

A 94/565-034 vagy 30/579-1513 telefonszámon kérhető munkaidőben, hétfőtől-péntekig 9-16 óra között.

 

Egyéb információ:

Aki valótlan adatokat közöl, valós adatok elhallgatásával, vagy más módon a pályázat elbírálóját megtéveszti, az a pályázók közül kizárásra kerül.

 

Készítette: KARMA Interactive