Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Rendezvények, események

Cseh Tamás emlékest

2021. június 11. péntek, 19:00 - 20:30
szervező: Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár | forrás: csepregikultura.hu
Cseh Tamás emlékest

Helye: Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár

Ünnepi programmal várjuk közönségünket az újra nyitó csepregi Művelődési Házban.

2021. június 11-én pénteken 19 órakor
Joós Tamás és Hegyi Norbert
- "Átlátszó víz legyen"
- Cseh Tamás emlékest

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.
A rendezvény kizárólag érvényes védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

 

 

„Tíz év múlva ne ez a dal legyen…”

Cseh Tamás ikonikus dala is szerepel abban a műsorban, amelyet Hegyi Norbert és Joós Tamás „Átlátszó víz legyen” címmel ad elő, tisztelegve a az előadóművész emléke előtt.

Az előadók 2013-ban határoztak úgy, hogy Cseh Tamás születésének 70. évfordulójára “Átlátszó víz legyen” címmel egy emlékestet készítenek. Az est az Ascher Oszkár Színházban került bemutatásra, az azóta eltölt hat év alatt közel 100 alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településén és Budapest számos kerületében. Az idén Cseh Tamás halálának 10. évfordulójára emlékeznek az előadók.

A műsor az egyik legautentikusabb előadásban mutatja be a közönségnek Cseh Tamás dalait, erről több kritika is megemlékezik.

A műsorból részlet hangzott el az MMA Tavaszi Irodalmi Gáláján, de az előadók ott voltak Bereményi Géza díszpolgárrá avatásán a Józsefvárosban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban Csengey Dénesre emlékezve.budapesti 1956-os ünnepségek zárásaként megrendezett eseményen a Józsefvárosban szintén elhangzott az előadás, ahogy 2018-ban a Múzeumok éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) kertjében kapott nagy elismerést a műsor. 2019-benXX. Szombathelyi Savaria Történelmi Karneválon a Művészetek Utcájában volt repertoáron előadás és a kaposvári „Miénk a város” programsorozaton is bemutatásra került szeptember 5-én. 2019. szeptember 14-én a tatabányai József Attila Művelődési ház vendégei voltak az előadók.

2018-ban Kanada több városában (Torontó, Ottawa Montreal) mutattták be a műsort, amely egyébként rendszeresen hallható a Hunnia Bisztróban (Bp. Bank utca).

2020-ban – a pandémia idején – az előadásból egy részlet került bemutatásra az A38 hajón az „Én vagyok itt” projekt keretében. (2020. május 20-ai adás)

Az előadók közül Joós Tamás neve nem hangzik ismeretlenül a közművelődési intézmények és könyvtárak munkatársainak körében, műsoraival évtizedeken át járta a települések óvodáit, iskoláit, művelődési házait és könyvtárait. Ő szervezte Szombathelyen 11 éven át a Magyar Énekmondók Találkozóját az, de volt közös műsora Ballada éjjel címmel Jordán Tamással a Weöres Színház igazgatójával is. Budapesten 2013-2016. között a kezdeményezésére létrejött fesztiválon – „Cseh Tamás Nap Kőbányán” – öt alkalommal  emlékeztek a Kossuth-díjas előadóművészről, az előadó-művészet, a képzőművészet és a táncművészet segítségével.

Hegyi Norbert – a másik előadó – inkább a budapesti közönség számára ismert – az Ascher Oszkár Színház tagja, rendez és játszik, de muzsikál a „Tökéletes helyettesek” (Kispál Tribute zenekarban) és játszott együtt többek között Csákányi Eszterrel is a Paravariete című Tasnádi István darabban.

„Itt van a város, vagyunk lakói, maradunk itt, neve is van: Budapest…” éneklik majd az előadók, s e dalban ki-ki beleképzelheti saját kedvelt lakhelyét.

https://deryneprogram.hu/eloadasok/atlatszo-viz-legyen-cseh-tamas-emlekest/

Rendezvényhez kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Cseh_Tamas_est.pdf2021.06.04.907.4 Kb
Rendezvényhez kapcsolódó képek
ma van
2021. június 24. csütörtök,
Iván napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
123456
7891213
14151617181920
212223252627
2830
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés