Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg város és térségében. (TOP-5.3.1-16-VS1-2018-00007)

A kedvezményezett neve: CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (konzorciumvezető), Lócs Község Önkormányzata, Tömörd Község Önkormányzata, Tormásliget Község Önkormányzata, Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal

A projekt címe: Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg város és térségében. (TOP-5.3.1-16-VS1-2018-00007)

A szerződött támogatás összege: 45 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A „Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében” programunkban a program tervezett futamideje alatt célunk Csepreg Városnak és térségének közösségeinek megerősítése, a közösen elért eredmények és értékeink meglétének tudatosítása, s általuk egy magasabb életminőség érzet biztosítása minden térségi lakos számára. A Csepregi Közös Hivatalhoz tartozó települések és az általuk működtetett Intézmények képviseletében a Hivatal Konzorciumi formában együttműködve a térség TOP Felhívások keretében elnyert, illetve még elbírálás alatt levő pályázatokhoz kapcsolódóan a térség egészét érintő közösségfejlesztő, tudatosító és információs programot indít a települések teljes lakosságának bevonásával. Ezen tevékenységek során a CLLD módszertan segítségével, a települések mindegyikén a projektekben érintett lakossági célcsoportokat informáljuk a közösséget érintő fejlesztésekről, véleményüket, észrevételeiket beépítjük a fenntartási tevékenységek és használati időszak munkálataiba, hogy kialakuljon a közös tulajdon és védendő érték képzete a lakosságban. A részprojekt keretében a Hungarikumok rendszeréhez igazítottan, felmérjük és katalogizáljuk a térség településenkénti meglevő közösségi tevékenységekhez kapcsolódó társadalmi-kulturális értékeit, azokat a közösség tagjai és intézményeink segítségével nyilvánossá tesszük és elérjük, hogy minden települési lakos megismerhesse és magáénak érezhesse azokat. A településekhez kötötten a nagy rendezvényeikhez kapcsolódóan, de azoktól időben és térben is elkülönülten közösségerősítő, értékrendezvényeket tartunk, melyeken a fejlesztések eredményeit, velük összefüggő hatásokat, fejlődési és közösséggyarapító területen, kívánunk a célcsoport tagjainak megfelelő tálalásban bemutatni. A Közös Hivatalhoz tartozó minden település esetén a HEP-ek és Közösségfejlesztési és településfejlesztési stratégiák kerülnek megújításra.

Csepreg város területén kialakítunk egy olyan közösségi pontot, meg levő helyiségre támaszkodva, amely működtetése az egyik részprojektünk feladata. Másik részprojekt keretein belül a közösség célcsoportjait érintő szemléletformáló események szervezése, illetve tanulmányutak szervezése történik.

Kapcsolódó képek

Fel a lap tetejére