Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Bük-Csepreg közös turisztikai attrakciófejlesztés TOP-1.2.1-16-VS1-2017-00004

A kedvezményezett neve: CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (konzorciumvezető) Bük város Önkormányzata

A projekt címe: Bük-Csepreg közös turisztikai attrakciófejlesztés (TOP-1.2.1-16-VS1-2017-00004)

A szerződött támogatás összege: 200 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja térségi szintű, turisztikai termékcsomagok támogatása, melyekkel megyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztések valósulnak meg. A fejlesztési térségi jelentőségű, a térségben, illetve helyben tartózkodási időt hosszabbító lehetőséget jelent, ezáltal – közvetett módon – jelentős helyi-térségi foglalkoztatás-bővítési potenciált hordoz magában.

A fejlesztés eredményeképpen Bükfürdőn belül kiegészül a kerékpárút hálózat. E hálózatot használva Csepregre is el lehet jutni. E mellett a Kneipp park is kiegészül egy új elemmel: A „Taposókerék” formailag közelítve a meglévő térplasztikához.

Csepregen egyfelől a városközpontban kialakításra kerül egy olyan Turisztikai Induló hely, ahonnan a környék bejárható, és minden információ elérhető. Ugyanitt kialakul egy helyi és környéki borokat bemutató vinotéka és egy kávézó is. Ezen kívül Csepregen kerékpáros pihenőhely is kialakításra kerül (kapcsolódva a büki kerékpáros fejlesztéshez), valamint plusz attrakciókként nordic walking út, fotópont és városmakett kerül még kialakításra a városban, és tájékoztató információs táblák is kihelyezésre kerülnek.

Fel a lap tetejére