Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület

CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület

Az egyesület 1997-ben alakult, helyi fiatalok szervezeteként. Célja a helyi és kistérségi fiatalok érdekeinek képviselete, rendezvények, programok szervezése, a turistaház fejlesztése, üzemeltetése.

Az elmúlt években számtalan program, rendezvény kötődik az egyesült nevéhez. Az egyik legfontosabbként kell kiemelni a 1997 óta folyamatosan, a művelődési házzal közösen, minden évben május 1-e környékén megrendezésre kerülő Csepregi Ifjúsági Napok rendezvénysorozat. A többnapos programban elsősorban a fiataloknak nyújtunk olyan programokat, melyben megtalálhatja minden korosztály a maga számára szórakoztató rendezvényeket a pici gyermektől a tinédzsereken keresztül akár a felnőttekig bezárólag is.

 

Rendeztünk kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat, kulturális, zenei rendezvényeket, sportprogramokat, versenyeket . Vendégünk volt többek között, Halász Judit, 100 Folk Celsius, Charlie, TNT, Irígy Hónaljnmirígy , fúvószenekarok, Big Bandek , stb. A programok általában összekapcsolódnak a városi május 1-i rendezvényekkel is.

 

A programok összköltségvetése általában mindig meghaladja a milliós határt, melynek hátterét önkormányzati támogatások, pályázatok, támogatások, saját források és az egyesület tagjainak munkája jelentik. Sokszor sikeresen pályáztunk Vas Megye Önkormányzata, a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Iroda, a Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium, Soros Alapítvány, stb. pályázataira.

 

A mi kezdeményezésünkre indult meg a Malomkert fejlesztése . Ekkor készült el a játszótér, és az aszfaltos pálya közvilágítása, ekkor újultak meg először a játszótéri játékok.

 

Fontos rendezvény volt 1999-ben az első Ifjúsági Megyenap megszervezése Csepregben, melyet azóta is minden évben a megye egy-egy más településén kerül megrendezésre.

 

A település ifjúságkutatása 2002 -ben városunk fiataljainak véleményét foglalta össze, a legszélesebb kérdéskörben, témákban (drog, munkahely, érdeklődés, nyelvtudás, ismeretek, elégedettség, stb.), melynek eredményeként több önkormányzati határozat és változás is született.

 

Nemzetközi kapcsolatokat , látogatásokat szerveztünk Németországba Waldkraiburgba, Meiningenbe , ahol ifjúsági találkozókon vettünk részt. Emellett számtalan program (jótékonysági hangversenyek, bálok, kispályás labdarúgó kupák, versenyek, stb.) kerülhetne itt felsorolásra.

 

1999-től kezelője az egyesület a Ságvári u. önkormányzati épületnek , melynek fejlesztési célja ifjúsági tábor, turistaház kialakítása. Az elmúlt évben, években az épület folyamatos fejlesztése zajlott és zajlik, melynek eredményeként 2006. nyarán megnyithattuk az épületet a Csepregbe látogató fiatalok, turisták, csoportok előtt. Az átalakítások feladataiból a fiatalok is kivették részüket (bontás, festés, villanyszerelés, stb.).

 

Turistaház

 

2007. nagy ifjúsági feladata a CSIN megrendezésével párhuzamosan az ismét Csepregen megrendezésre kerülő (10.) Ifjúsági Megyenap , mely színvonalas megrendezése komoly erők összefogását igényli. Szeretnénk egyéb ifjúsági programjainkat színesíteni, bővíteni, egyesületünk tíz éves jubileumát szerény keretek között megünnepelni.

 

CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület
Székhelye: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 31.
Turistaház: 9735 Csepreg, Ságvári u. 9.
Elnök: Piros László
Tel.: (70) 544-4551
E-mail: csinszallo@pr.hu
Honlap: www.csinszallo.hu

Fel a lap tetejére