Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Csepregi Vegyeskar Egyesület

Csepregi Vegyeskar Egyesület

A Csepregi Vegyeskar Egyesület 1990-ben alakult. A kezdetben 15 fős énekkar az évek során 35 főre duzzadt. Tagjai között a fiatal és idősebb generáció egyaránt képviselteti magát. Célja a környék zenei kultúrájának ébren tartása, hagyományok ápolása, az éneklő baráti közösség bővítése, hangversenyek, ünnepségek szervezése szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt, nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása.

 

A 12 év alatt a repertoár folyamatosan bővült, egyaránt helyet kaptak egyházi és világi művek; az a capella darabon kívül a kórus már énekelte szólistákkal és zenekarral Schubert: G-dúr miséjét; egy Gessinger misét; könyebb műfajú műveket és igényes zenei darabokat is, a reneszánsztól napjainkig. Az együttes zenei színvonalának emelkedését jelzik a létrehozott kapcsolatok hazánkon belül és az országhatáron túl is. Közös kapcsolatot ápolunk a veresegyházi, a sopronhorpácsi vegyeskarral, a Szombathelyi Zenebarátok kórusával, az obdachi férfikarral és egy horvátországi vegyeskórussal is. Szerveztünk nemzetközi kórustalálkozót 6 kórus részvételével, több éve adunk karácsonyi hangversenyeket, városunk ünnepségein változatos műsorokkal veszünk részt.

A 10 éves jubileumi hangversenyünket egybekötöttük CD-lemezünk bemutatójával, melyet 2000. augusztusában nagy sikerrel jelentettünk meg. A CD-lemezen is és több hangversenyen is a Kőszegi Vonósok adták a zenekari kíséretet, így néhány év alatt szakmai és baráti kapcsolat fejlődött ki a közös munkából a két együttes között.

 

2000. novemberében a grazi Európa-házban adtunk ádventi hangversenyt, a kórus képviselte Magyarországot.

 

2001-ben Szombathelyen a Szent-Márton templomban vettünk részt kórustalálkozón és vendégül láttuk a horvátországi Delnice város vegyeskarát.

2002. elején városunkba látogatott dr. Habsburg Ottó. Előadása után a vegyeskar nagysikerű műsort adott az elnök úrnak és feleségének, majd megajándékoztuk CD-lemezünkkel.

Reméljük, hogy ezt a színvonalat és e tartalmas közös munkát sikerül megőriznünk, további kapcsolatokat kialakítanunk, hogy a közös éneklés örömét továbbvigyük és továbbadjuk.

 

Csepregi Vegyeskar Egyesület
9735 Csepreg, Deák F. utca 20.
Karvezető: Kancsó Zoltánné
Tel.: (94) 365-698
E-mail: csepregivegyeskar@pr.hu
Honlap: csvegyeskar.fw.hu

Fel a lap tetejére