Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Bölcsődei nevelés-gondozás

Bölcsődénk legfőbb feladata, hogy a családban nevelkedő gyermekek szeretetteljes, nyugodt, biztonságos légkörben, igényes körülmények között töltsék napjaikat.

A bölcsődei ellátás 1 vegyes életkorú csoportban történik.
A férőhelyek száma: 12 fő
A gyermekek ellátását 2 kisgyermeknevelő végzi a csoportban.

A napi tevékenységek során arra törekszünk, hogy a fizikai szükségletek kielégítése mellett egyensúlyban tartsuk az életkori sajátosságoknak megfelelő önfeledt, szabad játékot, a készségek kialakulását és a képességek fejlesztését. A sokoldalú nevelő-gondozó munkánkkal elősegítjük, hogy egészséges, nyitott, jól kommunikáló gyermekek kerüljenek ki az intézményünkből.

A Közép-Répcementi kistérség településein élő családoknak is lehetőségük van a napközbeni ellátás igénybevételére.

A szülővel történő fokozatos beszoktatással segítjük a kisgyermekek elválását és beilleszkedését az új közösségbe.

A bölcsődei ellátás igénybevétele előtt lehetőségük van a családoknak a „bölcsőde-kóstolgatót” igénybe venni, amely előre megbeszélt időpontban valósulhat meg.

A hagyományőrzésre épülő Szakmai Programunk és a nevelési év Munkaterve alapján állítjuk össze a havi ill. a heti játéktervezetet. A gyermeköltözőben a szülők megismerhetik a „Mivel ismerkedünk a héten?” fejlesztő felkínálásokat.

A Szakmai Program a hagyományőrzésre épül.

A szülőföldünkre jellemző szokások, hagyományok átörökítésének megvalósítása az évszakokba ágyazva, az ünnepre való ráhangolódással, játékos formában történik a bölcsődében. Az átélt élmények, hagyományok fontosak a gyermekek életében. Hozzásegíti őket ahhoz, hogy minél gazdagabb személyiséggé váljanak.

A családokkal közös programok szervezése erősíti a család-bölcsőde kapcsolatát.

Óvodai nevelés

Kötelező felvételt biztosít Csepreg,Tömörd,Tormásliget, Lócs, Iklanberény települések közigazgatási területén,de szabad kapacitás terhére más önkormányzatok területéről is fogad gyermekeket.

A bejáró gyerekek utaztatását és kíséretét a szülők,illetve az érintett önkormányzatok által megbízott személy látja el.

Férőhelyek száma: 150 fő
6 csoport működik szakemberekkel ellátva. A csoportok vegyes életkorúak.

A beszédhibás gyermekek részére logopédiai foglalkozást biztosít a közoktatási törvénynek megfelelően, az intézményben dolgozó logopédussal.

A sajátos nevelési igényű gyermekek részére integrált nevelést kínál a szakértői bizottság javaslata alapján,megfelelő szakemberek bevonásával.

A gyermek harmadik életévétől az iskolába járáshoz szükséges fejlettség eléréséig -ha a jogszabály másként nem rendelkezik- legfeljebb hétéves koráig az óvoda, a gyermek neveléséhez szükséges teljes óvodai életet magába foglaló keretek között, a családi nevelést kiegészítve ellátja a gyermekek óvodai nevelését.

A helyi nevelési program szerint különös gondot fordít az egészséges életmód szokásainak kialakítására,az érzelmi nevelés és a szocializáció biztosítására,az életkornak megfelelő értelmi fejlesztés és nevelés megvalósítására.Mindezek mellett kiemelten törekszik a helyi hagyományok ápolására és a népszokások megismertetésére, gyakorlására.

A Csepregi Óvodásokért Alapítvány célja a mindenkori játékfeltételek javítása, az egészséges életmód biztosítása, az óvodai nevelés és oktatás feltételeinek javítása, a súlyosan hátrányos helyzetű óvodáskorú gyermekek támogatása, és a néphagyományőrzés.
Az alapítvány célkitűzései megvalósítása érdekében az 1997. évi CLVI. tv.26§. c) pontjában felsorolt tevékenységek közül a következőket vállalja:
1.) Egészségmegőrzés.
2.) Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.
3.) Kulturális örökség megóvása.

További információk az óvoda honlapján olvashatók: http://www.csepregikiki.hu/ovoda/

ma van
2022. január 26. szerda,
Vanda napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés