Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Újabb kombinált bérletet vezet be a GYSEV és a Vasi Volán

feltöltve: 2014. szeptember 18. 22:01 | utolsó módosítás: 2014. szeptember 18. 22:02

Sajtóközlemény

Az ingázók egy bérlettel utazhatnak Zalaegerszeg, Körmend és Szentgotthárd között

A két közlekedési társaság együttműködése eredményeként újabb kombinált bérletet vezet be a GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. Október 1-jétől az utasok a Zalaegerszeg-Körmend-Szentgotthárd viszonylatban utazhatnak a vasúti és autóbuszos közlekedésre is feljogosító kombinált bérlettel.

Az új kombinált bérlet elsősorban a Vas és Zala megye városai között ingázó munkavállalók igényeihez igazodik: Zalaegerszeg és Körmend között menetrend szerinti autóbuszos, míg Körmend és Szentgotthárd között menetrend szerinti vasúti közlekedés igénybevételére jogosítja az utasokat.


GYSEV Zrt. és az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. leányvállalataként működő Vasi Volán Zrt. szakemberei az egyeztetések során optimális és összehangolt menetrendet alakítottak ki. Ennek eredményeként a jelenleg érvényes 21. vonali (Szentgotthárd – Szombathely) vasúti menetrendhez a Vasi Volán Zrt. három műszakos munkarendhez igazodó Zalaegerszeg – Körmend (Szombathely) viszonylatú, körmendi vasúti átszállást biztosító regionális menetrendben közlekedő járatok közlekedtetését vállalta.

A két közlekedési társaság 2014. október 1-jétől vezeti be a kombinált bérletet, amely megvásárolható lesz Szentgotthárd és Körmend vasúti jegypénztáraiban, illetve Zalaegerszeg autóbusz-állomáson és a Vasi Volán Zrt. érintett jegypénztáraiban.

A GYSEV és a Vasi Volán azzal indokolja az újabb kombinált bérlet bevezetését, hogy a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nagyvállalatainak fejlesztéseihez szükséges munkaerő felvétel érdekében már a megyehatáron átívelő közösségi közlekedési rendszerek kialakítása vált szükségessé. A vállalatok részéről felmerülő igények nem csak a közösségi közlekedés struktúráját befolyásolják alapvetően, hanem egy olyan új „projekt” végrehajtásának kötelezettségét hordozzák magukban, amely idővel országos szinten is mintaként szolgálhat.

Az ország nyugati megyéiben a munkaerőpiac tekintetében alapvető átalakulások várhatók. A Szentgotthárd és Szombathely vonzáskörzetében működő nagyvállalatok fejlesztési terveinek, igényeinek egyre jelentősebb korlátja a munkaerő napi - Vas és Zala megye közötti - mobilitását szolgáló közösségi közlekedés hiánya, mivel Vas megye határain belül mozgósítható munkaerő érdemben nem áll rendelkezésre.

A GYSEV Zrt. és az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. leányvállalataként működő Vasi Volán Zrt. célja, hogy a Zalaegerszegről Körmenden át Szentgotthárdra utazók kedvező ár-érték arányú - az eddigi két szakaszra megváltott áránál mintegy 7.000,- Ft-tal olcsóbb – bérlete egyszerűbben, egy helyen és egy alkalommal megvehető legyen, ezzel is vonzóbbá téve a közösségi közlekedés igénybevételét az utasok számára.

A GYSEV és a Vasi Volán 2014 februárjában vezette be a kombinált bérletet a Püspökmolnári-Szombathely viszonylatban, majd ezt bővítették ki szeptembertől a kombinált bérlet plusz szolgáltatással, amely már a szombathelyi helyi autóbusz közlekedés igénybevételére is feljogosítja az utasokat.

 

További információk:

Csonka Martina
06 20 259 1600

A cikket eddig 2186 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Sajtóközlemény2014.09.18.105.9 Kb
ma van
2021. május 12. szerda,
Pongrác napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés