Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Teljesen megújul az Alkotmány és Zrínyi utca

feltöltve: 2017. november 27. 13:00 | utolsó módosítás: 2017. december 7. 09:23 | Koszorú Mihály
Teljesen megújul az Alkotmány és Zrínyi utca

Nagyszabású fejlesztések, út-és járdafelújítások is zajlanak a város több pontján. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából és Magyarország Kormányának központi keretéből, több mint 300 millió forintot fordítanak Csepreg Város csapadékvíz-elvezető árkainak és utcáinak fejlesztésére, rendbetételére.

Vlasich Krisztián polgármester kiemelte, hogy soha ilyen mértékű felújítási forrás utakra és a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére még nem érkezett a településre, mint most. Ez teszi lehetővé, hogy számos utca útburkolata több mint harminc év lakossági várakozása után teljesen megújulhat, s jó néhány utcában teljesen kiépülhet a csapadékvíz-elvezető rendszer is.

A polgármester kiemelte, hogy amióta Ágh Péter országgyűlési képviselővel szövetségben dolgoznak Csepregért, azóta a város érezhetően és szemmel láthatóan a fejlődés útjára lepett. A megye városaihoz képest ugyan még jelentős a lemaradása Csepregnek, de már látszik, hogy van perspektíva, lehetnek, olyan céljaik, amelyeket együtt el tudnak érni és a régi álmokat meg tudják valósítani. Hozzáfűzte azt is, hogy rengeteg még a közös feladat, de a Magyar Kormánnyal szövetségben Csepreg Város fejlődési pályája, hosszú évek várakozása után, végre biztosított.

Az utcák tekintetében Csepregen 2016-ban megújult a Csokonai és a Szombathelyi utca, az idei évben, a Csepregi Búcsú alkalmával adhatták át a megújult Fehér utcát az itt élőknek. Most pedig újabb két utcában, az Alkotmányban és a Zrínyiben mind a csapadékvíz-elvezető árkokat, mind pedig az utcák burkolatát is teljes hosszában megújítják. Ehhez a felújítási folyamathoz csatlakozott a Bognár Ignác utca Répce híd utáni szakasza, ahol szintén fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert. A három utcára kicsivel több, mint 133 millió forintot fordítanak kormányzati forrásból, melyhez a városnak egy fillért sem kell hozzátennie. A Vasivíz Zrt. a víz- és szennyvízbekötések cseréjét elvégezte mindhárom utcában (Zrínyi, Alkotmány, Bognár), ahogy a polgármester fogalmazott: gyors, precíz és szakszerű munkát végeztek.

Vlasich Krisztián hangsúlyozta, hogy az itt élők kérését meghallgatva kormányzati támogatásból most végleg pontot tehetnek az utcák évtizedes problémáira. Nemrég ugyanis megtörtént az utcák burkolatának megerősítése és aszfaltozása. Jelenleg a kivitelező az útpadka kialakítását végzi, s néhány helyen még a kapubejárók hídfejeinek kiépítése a feladat. Az ünnepélyes átadására a tervek szerint az utómunkálatok befejezését követően még december hónapban kerülhet majd sor.

 

A cikket eddig 3286 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek
ma van
2022. január 22. szombat,
Vince napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés