Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Tájékoztató a veszélyhelyzet kihirdetésével kapcsolatban

feltöltve: 2020. november 4. 16:53 | utolsó módosítás: 2020. november 4. 17:00
Tájékoztató a veszélyhelyzet kihirdetésével kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Csepreg város lakosságát, hogy Magyarország Kormánya 2020. november 4-i hatállyal újra veszélyhelyzetet hirdetett ki a 478/2020 (XI. 3.) Kormányrendeletével.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket a városunkat is érintő koronavírussal kapcsolatos információkról:

 

A mai napon Csepreg térségében, a háziorvosi ellátási körzetekben, információink szerint összesen 30 fő aktív fertőzöttet tartanak nyilván, akiknek többsége csepregi lakóhellyel rendelkezik. Ez az szám azonban csak pillanatnyi állapotot tükröz, hiszen sokan várnak jelenleg is teszteredményre.

 

A járvány lassítása és a lakosság védelme érdekében az alábbi intézkedéseket tesszük meg a városban:

  • A Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság az időjáráshoz igazodva hetente fertőtleníti a közterületeket.
  • Az önkormányzat által fenntartott intézményekben utasítottam az intézményvezetőket, hogy hatáskörükben az intézmény működéséhez igazodva szabályozzák a maszk használatát és fokozott figyelmet fordítsanak továbbra is a higiéniai szabályok betartására és a fertőtlenítésre.
  • A Területi Gondozási Központban továbbra is látogatási és kijárási tilalom van érvényben a felsőbb szintű jogi szabályozásnak megfelelően.
  • A Csepregi Közös Önkormányzati Hivatalban– a jogszabályban előírt kötelező, személyes ügyintézést igénylő eseteket kivéve - a személyes ügyfélfogadás a veszélyhelyzet ideje alatt 2020. november 9-től szünetel.

A hivatal ügyfeleinek - az alábbi eseteket kivéve - telefonon vagy elektronikus úton lesz lehetőségük az ügyeik intézésére (Email, E-ügyintézés), valamint papíralapú kérelmeiket a hivatal főbejáratánál elhelyezett ládában helyezhetik el.

Az anyakönyvi ügyek intézésére továbbra is személyes ügyfélfogadás keretében van lehetőség előzetes időpontegyeztetés követően.

Előzetesen időpontot a 06-94-565-153-as telefonszámon, vagy az irattar@csepreg.hu e-mail címen tudnak egyeztetni.

  • Az esküvőket továbbra is meg lehet tartani, de csak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal Dísztermében, külső helyszínen jelenleg nincs lehetőség az esküvő megtartására. A Díszteremben maximum 15 fő jelenhet meg egyidőben, a résztvevők részére a maszk használata kötelező.
  • A 2020. novemberére tervezett közmeghallgatás – a Vas Megyei Kormányhivatallal egyeztetve - a veszélyhelyzet visszavonását követő időpontban kerül megrendezésre, ugyanis annak hivatalos formában való megtartására jelenleg nincsen jogszabályi lehetőség. Észrevételeiket, javaslataikat azonban termesztésen továbbra is szívesen fogadjuk a hivatali elérhetőségeken.
  • A tavaszi védekezéshez hasonlóan most is törekszünk az idősek, betegek, karanténban lévők megsegítésére beváráslás, gyógyszerek kiváltása, vagy éppen a postai ügyintézés kapcsán. A szolgáltatás a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal titkársági telefonszámán igényelhető: 06-94-565-034.

 

Elérhetőségeinket a https://csepreg.hu/hu/onkormanyzat.html weboldalon találják meg, elektronikus ügyintézés a www.csepreg.hu weboldalon kezdeményezhető az „Önkormányzati e-ügyintézés” felületen.

 

Továbbra is kérjük ügyfeleinket, hogy amennyiben feltétlenül szükséges a személyes jelenlét a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal területén, úgy a vonatkozó jogi szabályozásnak megfelelően szájat és orrot eltakaró maszkot hordani szíveskedjenek nemcsak a folyosókon, hanem az ügyintézővel folytatott beszélgetés során is!!

 

Kérem fokozottan ügyeljünk magunkra és embertársainkra, nem csak a zárt terekben, de a közterületeken is. Tartsuk meg a szükséges védőtávolságokat és lehetőség szerint csak indokolt esetben hagyjuk el otthonainkat.

 

Csepreg, 2020. november 4.

 

Horváth Zoltán s.k.

Polgármester

A cikket eddig 267 ember olvasta.
ma van
2020. november 27. péntek,
Virgil napja.
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011