Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Lezárják a Rákóczi utcai Répce hídat

feltöltve: 2021. június 16. | utolsó módosítás: 2021. június 16. 10:03

 

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Csepreg, Rákóczi utcai Répce-híd az átépítése miatt 2021. június 21. napjától kezdődően a személygépjármű-, tehergépjármű-, illetve kerékpár forgalom számára teljes lezárásra kerül, ezért ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe várhatóan 2021. év végéig.

 

Tisztelt Lakosság!
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (1024 Budapest, Fényes
Elek utca 7-13.) a Csepreg, Rákóczi utcai Répce hidat a jelenlegi műszaki állaga miatt átépíti.
Ezért a Csepreg, Rákóczi utcai Répce híd 2021. június 21. napjától kezdődően a
személygépjármű-, tehergépjármű-, illetve kerékpár forgalom számára teljes lezárásra
kerül, a gyalogos forgalom a híd mentén kialakított gyalogos provizóriumon biztosítva
lesz.
A beruházás időtartama alatt 2021. június 21. napjától kezdődően forgalomterelés lép életbe
településünkön, mely Bük város, valamint Acsád község irányába történik.
A csepregi székhellyel és/vagy telephellyel rendelkező gazdasági szereplők részére kérelemre
Önkormányzatunk behajtási engedélyt tud biztosítani a zavartalan működésére figyelemmel
tehergépjárművek részére maximum 40 tonnáig a Csepreg, Bercsényi és Bognár Ignác
utcákon keresztül.
Kérem Önöket, hogy az ideiglenes forgalomterelést- és korlátozást betartani szíveskedjenek!
Csepreg, 2021. június 08.
Tisztelettel:
Horváth Zoltán sk.
Csepreg Város Polgármestere

 

A gyalogos forgalom számára 2021. 06. 21. napjától kezdődően gyalogos provizórium biztosítja az áthaladást. Ezúton kérem a kerékpárral közlekedőket, hogy személy- és vagyonbiztonsági okokból a gyalogos provizóriumon csak gyalog közlekedve haladjanak át. A híd lezárása miatt a forgalomterelés Bük város és Acsád község irányába a 8614, 8637 és a 8638 jelű utakon keresztül halad. A terelőútvonalat a kijelölt utak mentén közlekedési táblák jelzik.

Csepreg Város Önkormányzata a menetrend szerinti buszjáratok, a helyi gazdasági- és mezőgazdasági vállalkozások részére a zavartalan működésükre figyelemmel a Bognár Ignác, a Bercsényi és az Alkotmány utcákon keresztül tud alternatív útvonalat biztosítani. Az érintett utcákon a Rákóczi utcai Répce híd átépítése, valamint a megnövekedő forgalom miatt ideiglenes forgalomkorlátozó intézkedések kerülnek bevezetésre 2021. 06. 21. napjától kezdődően várhatóan az év végéig, de legkésőbb a Rákóczi utcai Répce híd forgalomba helyezéséig. Egyúttal kérem a tisztelt Érintettek szíves megértését és türelmét a beruházás befejezéséig. A Kivitelező a Bognár Ignác, Bercsényi és Alkotmány utcákon egyaránt „sebességkorlátozó” (30 km/h) és „várakozni tilos kiegészítve útpadkán is” táblákat helyez ki. Ezzel egyidejűleg az Alkotmány utcán a Bognár Ignác utca irányából a Rákóczi utca irányába haladva egészen a Tilosgyep utcáig egyirányú közlekedési rend kerül kialakításra. Az Alkotmány, Bercsényi és Bognár Ignác utcák útteste keskenyebb ezért a korlátozó táblákat figyelembe véve gépjárművel kérem, ne parkoljanak a padkán, azt hagyják szabadon a közlekedő gépjárműforgalom számára. Mindezekre figyelemmel kérem az itt élő lakosságot és az ide érkezőket, hogy a gépjárművel történő parkolást elsődlegesen az ingatlanon belül oldják meg.

Továbbá az Alkotmány utcára vonatkozóan a Rákóczi utcáról érkező forgalom számára „behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre a Tilosgyep utca és az Alkotmány utca kereszteződésénél. A Bognár Ignác utcai Répce-hídon „szembejövő forgalom elsőbbsége”, valamint a túloldalán „szembejövő forgalommal szembeni elsőbbség” táblák kerülnek kihelyezésre. A híd beláthatatlansága miatt felhívom mindenki figyelmét, hogy ezen az útszakaszon különös körültekintéssel közlekedjen!

Önkormányzatunk a Volánbusz Zrt. részére útvonal engedélyt biztosít a Bognár Ignác, Bercsényi és Alkotmány utcákon keresztül. A menetrend szerinti buszjáratok a körforgalomtól a Promenád irányába a Bercsényi és Bognár Ignác utcákon, a Promenádtól körforgalom irányába menet pedig a Bognár Ignác és az Alkotmány utcákon keresztül közlekednek. Ezzel egyidejűleg a buszmegálló áthelyezése indokolt. A körforgalom irányából a településünkre érkező buszjáratok a forgalomkorlátozás életbelépését követően a Csepreg, Rákóczi utca 76. szám előtt állnak meg. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján a járatszámok módosítására nem fog sor kerülni, azonban az érintett utcák forgalomkorlátozása miatt néhány perces eltérések lehetnek. A menetrendek a www.menetrendek.hu, www.volanbusz.hu és a www.csepreg.hu oldalon (jelen tájékoztató alján) elérhetőek. A behajtási engedéllyel rendelkező helyi gazdasági- és mezőgazdasági vállalkozások kizárólag a Bognár Ignác és Bercsényi utcákon keresztül közlekednek. Jelen tájékoztató levelemmel egyúttal kérem a tisztelt helyi gazdasági- és mezőgazdasági vállalkozásokat, hogy a korlátozó intézkedéseket betartani szíveskedjenek a személy- és vagyonvédelem megőrzése érdekében.

Az Önkormányzat kérésére az érintett terelőutakon a Rendőrség fokozott jelenlétet fog biztosítani és be fogja tartatni a kialakított forgalmi rendet. Megkülönböztető jelzéssel rendelkező gépjárművek (Tűzoltóság, Mentők) áthaladására is számítani kell, a lakosságnak e tekintetben megértésüket kérem.

Továbbá szíves megértésüket és türelmüket kérem a tisztelt Bercsényi, Bognár Ignác és az Alkotmány utcákban lakóktól, valamint az egész településen lakóktól egyaránt, hiszen a megvalósuló beruházás mindannyiunk megelégedését szolgálja majd!

Csepreg, 2021. június 16.

Tisztelettel:

Horváth Zoltán sk.

Csepreg Város Polgármestere

A cikket eddig 359 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Menetrend 12021.06.16.411.0 Kb
Menetrend 22021.06.16.625.3 Kb
Menetrend 32021.06.16.671.0 Kb

Fel a lap tetejére