Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Lezárják a Rákóczi utcai Répce hídat

feltöltve: 2021. június 16. | utolsó módosítás: 2021. június 16. 10:03

 

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Csepreg, Rákóczi utcai Répce-híd az átépítése miatt 2021. június 21. napjától kezdődően a személygépjármű-, tehergépjármű-, illetve kerékpár forgalom számára teljes lezárásra kerül, ezért ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe várhatóan 2021. év végéig.

 

Tisztelt Lakosság!
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (1024 Budapest, Fényes
Elek utca 7-13.) a Csepreg, Rákóczi utcai Répce hidat a jelenlegi műszaki állaga miatt átépíti.
Ezért a Csepreg, Rákóczi utcai Répce híd 2021. június 21. napjától kezdődően a
személygépjármű-, tehergépjármű-, illetve kerékpár forgalom számára teljes lezárásra
kerül, a gyalogos forgalom a híd mentén kialakított gyalogos provizóriumon biztosítva
lesz.
A beruházás időtartama alatt 2021. június 21. napjától kezdődően forgalomterelés lép életbe
településünkön, mely Bük város, valamint Acsád község irányába történik.
A csepregi székhellyel és/vagy telephellyel rendelkező gazdasági szereplők részére kérelemre
Önkormányzatunk behajtási engedélyt tud biztosítani a zavartalan működésére figyelemmel
tehergépjárművek részére maximum 40 tonnáig a Csepreg, Bercsényi és Bognár Ignác
utcákon keresztül.
Kérem Önöket, hogy az ideiglenes forgalomterelést- és korlátozást betartani szíveskedjenek!
Csepreg, 2021. június 08.
Tisztelettel:
Horváth Zoltán sk.
Csepreg Város Polgármestere

 

A gyalogos forgalom számára 2021. 06. 21. napjától kezdődően gyalogos provizórium biztosítja az áthaladást. Ezúton kérem a kerékpárral közlekedőket, hogy személy- és vagyonbiztonsági okokból a gyalogos provizóriumon csak gyalog közlekedve haladjanak át. A híd lezárása miatt a forgalomterelés Bük város és Acsád község irányába a 8614, 8637 és a 8638 jelű utakon keresztül halad. A terelőútvonalat a kijelölt utak mentén közlekedési táblák jelzik.

Csepreg Város Önkormányzata a menetrend szerinti buszjáratok, a helyi gazdasági- és mezőgazdasági vállalkozások részére a zavartalan működésükre figyelemmel a Bognár Ignác, a Bercsényi és az Alkotmány utcákon keresztül tud alternatív útvonalat biztosítani. Az érintett utcákon a Rákóczi utcai Répce híd átépítése, valamint a megnövekedő forgalom miatt ideiglenes forgalomkorlátozó intézkedések kerülnek bevezetésre 2021. 06. 21. napjától kezdődően várhatóan az év végéig, de legkésőbb a Rákóczi utcai Répce híd forgalomba helyezéséig. Egyúttal kérem a tisztelt Érintettek szíves megértését és türelmét a beruházás befejezéséig. A Kivitelező a Bognár Ignác, Bercsényi és Alkotmány utcákon egyaránt „sebességkorlátozó” (30 km/h) és „várakozni tilos kiegészítve útpadkán is” táblákat helyez ki. Ezzel egyidejűleg az Alkotmány utcán a Bognár Ignác utca irányából a Rákóczi utca irányába haladva egészen a Tilosgyep utcáig egyirányú közlekedési rend kerül kialakításra. Az Alkotmány, Bercsényi és Bognár Ignác utcák útteste keskenyebb ezért a korlátozó táblákat figyelembe véve gépjárművel kérem, ne parkoljanak a padkán, azt hagyják szabadon a közlekedő gépjárműforgalom számára. Mindezekre figyelemmel kérem az itt élő lakosságot és az ide érkezőket, hogy a gépjárművel történő parkolást elsődlegesen az ingatlanon belül oldják meg.

Továbbá az Alkotmány utcára vonatkozóan a Rákóczi utcáról érkező forgalom számára „behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre a Tilosgyep utca és az Alkotmány utca kereszteződésénél. A Bognár Ignác utcai Répce-hídon „szembejövő forgalom elsőbbsége”, valamint a túloldalán „szembejövő forgalommal szembeni elsőbbség” táblák kerülnek kihelyezésre. A híd beláthatatlansága miatt felhívom mindenki figyelmét, hogy ezen az útszakaszon különös körültekintéssel közlekedjen!

Önkormányzatunk a Volánbusz Zrt. részére útvonal engedélyt biztosít a Bognár Ignác, Bercsényi és Alkotmány utcákon keresztül. A menetrend szerinti buszjáratok a körforgalomtól a Promenád irányába a Bercsényi és Bognár Ignác utcákon, a Promenádtól körforgalom irányába menet pedig a Bognár Ignác és az Alkotmány utcákon keresztül közlekednek. Ezzel egyidejűleg a buszmegálló áthelyezése indokolt. A körforgalom irányából a településünkre érkező buszjáratok a forgalomkorlátozás életbelépését követően a Csepreg, Rákóczi utca 76. szám előtt állnak meg. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján a járatszámok módosítására nem fog sor kerülni, azonban az érintett utcák forgalomkorlátozása miatt néhány perces eltérések lehetnek. A menetrendek a www.menetrendek.hu, www.volanbusz.hu és a www.csepreg.hu oldalon (jelen tájékoztató alján) elérhetőek. A behajtási engedéllyel rendelkező helyi gazdasági- és mezőgazdasági vállalkozások kizárólag a Bognár Ignác és Bercsényi utcákon keresztül közlekednek. Jelen tájékoztató levelemmel egyúttal kérem a tisztelt helyi gazdasági- és mezőgazdasági vállalkozásokat, hogy a korlátozó intézkedéseket betartani szíveskedjenek a személy- és vagyonvédelem megőrzése érdekében.

Az Önkormányzat kérésére az érintett terelőutakon a Rendőrség fokozott jelenlétet fog biztosítani és be fogja tartatni a kialakított forgalmi rendet. Megkülönböztető jelzéssel rendelkező gépjárművek (Tűzoltóság, Mentők) áthaladására is számítani kell, a lakosságnak e tekintetben megértésüket kérem.

Továbbá szíves megértésüket és türelmüket kérem a tisztelt Bercsényi, Bognár Ignác és az Alkotmány utcákban lakóktól, valamint az egész településen lakóktól egyaránt, hiszen a megvalósuló beruházás mindannyiunk megelégedését szolgálja majd!

Csepreg, 2021. június 16.

Tisztelettel:

Horváth Zoltán sk.

Csepreg Város Polgármestere

A cikket eddig 360 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Menetrend 12021.06.16.411.0 Kb
Menetrend 22021.06.16.625.3 Kb
Menetrend 32021.06.16.671.0 Kb
ma van
2021. június 24. csütörtök,
Iván napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
123456
7891213
14151617181920
212223252627
2830
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés