Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Lakhatási támogatás - „Esély Otthon” kialakítása Csepregen

feltöltve: 2021. június 7. 10:55 | utolsó módosítás: 2021. június 7. 12:03
Lakhatási támogatás - „Esély Otthon” kialakítása Csepregen


FELHÍVÁS

Lakhatási támogatás

„Esély Otthon” kialakítása Csepregen

EFOP-1.2.11-16-2017-00053

 

Csepreg Város Önkormányzata támogatást nyert el az EFOP-1.2.11-16 kódszámú, Esély Otthon címet viselő felhívás keretében, hogy a településen élő, illetve lakóhelyként Csepreget választani szándékozó 18-35 éves fiatalok számára reális alternatívává váljon a helyben maradás, illetve az ide költözés, ezáltal a vidék népességmegtartó ereje és versenyképessége javuljon.

 

Csepreg Város Önkormányzata az Esély Otthon program keretében lakhatási program támogatási lehetőséggel segíti elsősorban Csepreg város humán-közszolgáltatási, illetve munkaerőpiaci hiányterületeken meglevő hiányok mérséklését. A támogatás a jövedelmi és lakhatási hátrányok kiegyenlítését célozza, növelve ezzel az itt élő fiatalok motivációját a helyben maradásra, illetve elősegítve a hazavonzást is.

 

Csepreg Város Önkormányzata - az EFOP-1.2.11-16-2017-00053 „Esély Otthon” kialakítása Csepregen elnevezésű projekt keretében 3 fiatal támogatottnak és családtagjainak biztosít határozott, maximum két év időtartamon keresztül lakhatást a Csepreg, Széchenyi tér 26. szám alatt található 3 db felújított, összkomfortos önkormányzati tulajdonú lakásban. A teljesen felszerelt (bútorzat, műszaki berendezések), önálló bejárattal, vizesblokkal és konyhával rendelkező, összközműves lakásokat a támogatott fiatalok bérleti díjmentesen, csupán a rezsiköltségek megfizetése mellett lakhatják.

 

A lakhatási támogatásban részesülő fiataloknak vállalni szükséges, hogy önálló lakhatásának megteremtése érdekében havi rendszereséggel előtakarékoskodnak (lakástakarék, megtakarítási számla, stb. nyitásával). A megtakarítás felhasználására a program lejártát követően vagy a program ideje alatt csak akkor van lehetőség, amennyiben a támogatott hosszú távú önálló lakhatásra fordítja ezen összeget.


Emellett a lakhatásban részesített fiatalok számára kötelező közösségi célú munka végzése a településen és a szakmai programokon való aktív részvétel.

 

Pályázati feltételek:


A pályázó 18-35 év közötti. A beköltöző fiatalok, párok, családok kiválasztásánál előnyt élveznek a 30. életévüket be nem töltött fiatalok.


A beköltöző fiatal (vagy a család, pár legalább egyik tagja) foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkezzen. A beköltöző fiatalok kiválasztásánál előnyt jelent a csepregi munkahely.


Vállalja, hogy sikeres pályázat esetén állandó lakcímet (lakcímkártyával igazoltan) létesít az Esély Otthonban.


A lakhatásért pénzügyi ellentételezés nem szedhető, ugyanakkor a lakhatás időszakában a lakásban keletkezett rezsiköltségeket (víz, áram, gáz, hulladék, internet) a támogatott fiatal viseli.


A beköltöző fiatalok legfeljebb 2 éven keresztül lehetnek lakói az Esély Otthon lakásoknak.


A pályázati támogatásban részesülő személyek kötelezettséget vállalnak a havi rendszeres előtakarékosságra.


Vállalja, hogy közösségi célú önkéntes tevékenységet végez a településen évente 6 alkalommal.


Vállalja, hogy Csepreg Város Önkormányzatának felkérésére cselekvési tervek elkészítésében, felülvizsgálatában vesz részt, a cselekvési tervben rögzített feladatok megvalósításában, továbbá szakmai rendezvényeken, a település közösségfejlesztési programjaiban, valamint ismeretátadási programokban aktívan részt vesz.


Nem vehet részt a pályázaton, aki korábban már részesült lakhatási támogatásban.

 

Pályázati mellékletek:


Pályázati adatlap

Önéletrajz

Foglalkoztatási jogviszony igazolása (munkáltatói igazolás)

Iskolai végzettséget/ képzettséget igazoló dokumentumok másolata

Előtakarékosság vállalása (nyilatkozat)

Közösségi célú önkéntes tevékenység vállalása (nyilatkozat)

Állandó lakcím létesítésének vállalása (nyilatkozat)

 

A pályázat benyújtási határideje:

2021. június 22.


A pályázat elbírálásának határideje:

2021. június 28.


A beköltözés várható időpontja:

2021. október 15.


A lakhatási támogatás időtartama:

Határozott idő, maximum 2 év a lakás birtokbavételétől.


A pályázat benyújtásának módja:

A pályázati dokumentációt a www.csepreg.hu honlapról a felhívás mellékleteként letölthető adatlapon kell benyújtani - az előírt mellékletek csatolásával.


A pályázat benyújtásának helye:

Postai úton: Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal - 9735 Csepreg, Széchenyi tér 27.


Elektronikus úton is beküldhető, az igazgatas@csepreg.hu email címre, de ezzel egyidőben papíralapon, postai úton is el kell küldeni a pályázatai dokumentációt.


A pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítás:


A 94/565-034 vagy 30/579-1513 telefonszámon kérhető munkaidőben, hétfőtől-péntekig 9-16 óra között.

 

Egyéb információ:

Aki valótlan adatokat közöl, valós adatok elhallgatásával, vagy más módon a pályázat elbírálóját megtéveszti, az a pályázók közül kizárásra kerül.


A meghirdetett lakások előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek.

A cikket eddig 290 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Esely_Otthon_palyazati_adatlap_lakhatasi_tamogatas.docx2021.06.07.220.9 Kb

Fel a lap tetejére