Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Szebb Holnapért Család- és Karrierpont nyílt Csepregen

feltöltve: 2018. május 30. 04:30 | utolsó módosítás: 2018. május 30. 04:47
Szebb Holnapért Család- és Karrierpont nyílt Csepregen

Ünnepélyes keretek közt adták át a Szebb Holnapért Család- és Karrierpont, amit projektbemutató nyitórendezvény követett a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében. Az EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen pályázat célja, a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és a magánélet összeegyeztetése és a nőkkel szembeni gazdasági, társadalmi szemléletek lebontása.

A Család és Karrierpont irodájában dolgozó munkatársak és a szakmai partnerek célja elsősorban a munkáltatókkal való egyeztetés, az atipikus foglalkoztatási modellek elősegítése. Részmunkaidő, távmunka, bedolgozás, más munkaidőmodellek kialakítása, amely megfelelő lenne a családos, kisgyermeket nevelő nők számára. Fontos még azoknak a nőknek a segítése, akik hátrányos helyzetben nevelik gyermeküket.

A CSAK Pont erre tud megoldást nyújtani. A csepregi iroda a Közösségi Szolgáltató Központban, a Széchenyi tér 29. szám alatt található a földszinten, itt várják az ügyfeleket hétfőtől - csütörtökig 8 és 12 óra között, szerdán délután négyig.

Az iroda munkatársa egy humán erőforrás szakember, egy mentálhigiénés kolléga és egy rendezvényszervezésben jártas segítő igyekszik majd minden lehetséges módon elősegíteni a bajban levő édesanyák helyzetét. Fordulhatnak a központhoz azok, akik elakadtak a karrierépítésben, vagy nehezen tudnak visszailleszkedni a munkaerőpiacra szülés után, illetve akik gyermeknevelési, párkapcsolati gondokkal küzdenek. Kisegítő szolgáltatások is elérhetőek lesznek. Ilyen például, ha az édesanya részt vesz egy-egy képzésben, tanácsadáson, addig gyermekére szakképzett felügyelő vigyáz, így sokkal hatékonyabb a munkafolyamat és anyuka sem aggódik, hogy gyermekével baj történik.

A projektnyitó rendezvényt megtisztelte Ágh Péter országgyűlési képviselő, melyen a három konzorcium partner együtt adta át ünnepélyesen az irodát. A Szülőföld Kulturális, Sport, Pénzügyi Fogyasztóvédelmi és Örökségvédelmi Egyesület részéről Farkas Csaba elnök, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesületet Vlasich Krisztián elnök képviselte, a Vas Megyei Kormányhivatal megbízásából pedig Kapiller Sarolta volt jelen, a Kőszegi Járási Hivatal hivatalvezetőjeként.

A cikket eddig 1469 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek
ma van
2021. május 15. szombat,
Zsófia napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés