Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Nyílt napot tartott a Vas Megyei Kormányhivatal

feltöltve: 2013. december 4. 15:44 | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

Első alkalommal rendezték meg a Kormányhivatalok nyílt napját, amelynek egyik legfontosabb célja volt, hogy az állampolgárok megtapasztalják, milyen képet mutat a magyar közigazgatás. Vas megyében is sok programmal várták a látogatókat.

A Vas Megyei Kormányhivatal törzshivatalában, a szakigazgatási szerveknél, valamint a járási hivatalokban sokrétű programokkal és előadásokkal fogadták a látogatókat az első alkalommal megtartott nyílt napon.

Az érdeklődőknek megmutatták a hivatali élet sokszínűségét, amelyeken az elmúlt években keresztül ment a területi közigazgatás. A hivatalok nagyobbra tárták a kapuikat, mediációs előadásokat, trófeabírálati és térképtörténeti bemutatókat is tartottak középiskolásoknak.

A rendhagyó osztályfőnöki órákon Harangozó Bertalan kormánymegbízott a területi államigazgatás átalakításának folyamatáról és a megyei kormányhivatal felépítéséről, dr. Zágorhidi Czigány Balázs a Megyeháza történetéről, dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos a népegészségügy aktuális kérdéseiről, Szilágyi Ildikó fogyasztóvédelmi aktualitásokról, dr. Harkai András a munkahelyek munkavédelmi fontosságáról, míg dr. Krecskó Erika az áldozatsegítésről tartott tájékoztatást.

Sikeres volt a szakigazgatási szervek Megyeházán történő expószerű megjelenése is. A meghirdetett jótékonysági akciónak köszönhetően pedig szép számmal gyűltek a karácsonyi ajándékok.

A hivatalok napján a Megyeháza épületében félezren vettek részt a programokon. A Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnél diabétesz-tanácsadást és szűrést, míg a Közlekedési Felügyelőségen díjmentes gépjármű átvizsgálást tartottak – ezeken a helyszíneken 200-at is meghaladta az érdeklődők száma.

A megyeszékhelyen kívül a többi hat járásban a rendhagyó osztályfőnöki órákra és a vezetői fogadóórákra több, mint ötszázan voltak kíváncsiak.

A cikket eddig 1718 ember olvasta.

Fel a lap tetejére