Ugrás a tartalmi részre

Főmenü


Fotógaléria

esemény időpontja: 2020. február 28. péntek
feltöltés időpontja: 2020.03.02. | képek száma: 56
Dr. Csepregi Horváth János EmléknapFebruár 28. napján abból az alkalomból öltözött városunk iskolája ünneplőbe, hogy megemlékezzen a névadójáról, Dr. Csepregi Horváth Jánosról, valamint elhunyt tanárairól, osztálytársairól és az intézmény összes munkatársáról. Az iskola kiválóságainak ismertetése, valamint a színvonalas emlékműsor után koszorúzásra, emlékkő avatásra, majd a temetőben mécsesgyújtásra került sor.
esemény időpontja: 2020. február 1. szombat
feltöltés időpontja: 2020.02.04. | képek száma: 121
Boros batyusbálFebruár 1. napján - már 48. alkalommal - bált tartottak a csepregi boros gazdák. A vendégeket - a tánczenén túl - a Mosoly tánccsoport és a szervezők meglepetés műsora szórakoztatta.
esemény időpontja: 2020. január 22. szerda
feltöltés időpontja: 2020.01.23. | képek száma: 50
Magyar Kultúra NapjaJanuár 22-én a Magyar Kultúra Napja adott alkalmat az ünnepségre amelyhez Csepregen a Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár szolgált helyszínül.
esemény időpontja: 2020. január 20. hétfő
feltöltés időpontja: 2020.01.20. | képek száma: 92
Farsangi batyusbál 2020A Farkas Sándor Egylet szervezésében idén is batyus bálra került sor Csepregen melyhez helyszínül a Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár szolgált. A táncparketten túl Zumba bemutató, jelmez verseny és tombola is várta az érdeklődőket.
esemény időpontja: 2019. december 15. vasárnap
feltöltés időpontja: 2019.12.18. | képek száma: 35
Advent harmadik vasárnapja 2019Advent harmadik vasárnapja is elérkezett, amelynek alkalmából a Promenádon is meggyújtottuk a következő gyertyát.
esemény időpontja: 2019. december 15. vasárnap
feltöltés időpontja: 2019.12.18. | képek száma: 36
Karácsonyi koncert 2019Karácsonyi koncert a csepregi Művelődési Ház Színháztermében. A műsorban közreműködik a Vocal Spirit, Horváth Katalin, Kancsó Zoltán, zongorán kísér Mészárosné Lengyel Szabina, vezényel Kancsó Zoltánné.
esemény időpontja: 2019. december 8. vasárnap
feltöltés időpontja: 2019.12.10. | képek száma: 20
Advent második vasárnapja 2019Advent második vasárnapján a Promenádon is meggyújtottuk a 2. gyertyát azon az Adventi koszorún, amely az idei évben is Marcell Tóth keze munkáját dicséri. A színvonalas műsort a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI diákjai szolgáltatták.
esemény időpontja: 2019. december 5. csütörtök
feltöltés időpontja: 2019.12.09. | képek száma: 32
Találkozás a MikulássalCsepregen Járt a Mikulás

A gyermekek nagy örömére az idei évben is hintóján érkezett a Mikulás a Promenádra. Édességgel teli zsákját gyorsan megrohanták a kicsik, cserébe pedig versekkel és énekekkel kedveskedtek a hosszú útjáról érkező Mikulásnak. A város több pontján is látogatást tett, köztük a Csepregi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon, a Területi Gondozási Központban ahol az idős lakókat is és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal kapcsolatban lévő gyermekeket is meglátogatta.
esemény időpontja: 2017. augusztus 13. vasárnap
feltöltés időpontja: 2017.08.19. | képek száma: 145
esemény időpontja: 2017. július 15. szombat, 10:00 - 2017. július 16. vasárnap, 04:00
feltöltés időpontja: 2017.07.29. | képek száma: 120
I. Csepregi Palacsinta FesztiválA Csepregi Palacsinta Fesztivál igazi gasztronómiai és kulturális programokkal is kedveskedett a városba érkezőknek.

Túrós, lekváros, kakaós – csak a legnépszerűbbek a mindenki által kedvelt palacsinták közül. De volt zserbós, almás, mákos, diós, meggyes-gesztenyés, padlizsán krémes, kapros-túrós, cukkinis, májas, rántott húsos, csak hogy néhány különleges töltelékkel készített palacsintát is említsünk a széles választékból. Persze a Sushis és a Shrek elnevezésű különlegességeket is megkóstolhattuk a helyszínen.

Csepregen a városban ugyanis július 15-én szombaton minden a palacsinták körül forgott, Csepreg Város Önkormányzata és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szervezésében rendezték meg ugyanis idén eső alkalommal a Csepregi Palacsinta Fesztivált.
Már korán reggel kicsik és nagyok is sokan sürgölődtek a Malomkertben, hiszen az I. Csepregi Palacsinta Fesztivál résztvevői pakolták ki a hozzávalókat, hogy 10 órakor neki tudjanak állni a finom desszertek sütésének. Szükség is volt az előkészületekre, hiszen sokan kilátogattak a rendezvényre azért, hogy megkóstolhassák a csapatok által megálmodott variációkat.

Vlasich Krisztián polgármester elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal indították útjára a programot Csepreg Városában.

A fesztivál a térségben lévő települések bevonásával minden korosztály számára igazi gasztronómiai és kulturális csemegét kínált. A rendezvényen civilekből, baráti társaságból álló csapatok igazán különleges palacsintákkal megrakott standokkal várták a vendégeket. Bük, Csepreg, Kőszeg, Söpte és Vép települések csapatai mellett számos civil szervezet is képviseltette magát a rendezvényen. A versenyzők feladata volt, hogy a hazánkban közkedvelt desszertet az alapanyagoktól kezdve az elkészítési módok számos változatának bemutatásával kínálják.

A sütés 10 órakor vette kezdetét, számos programmal kedveskedtek a szervezők, s a palacsinták mellett vásározók is kínálták a portékáikat. Sokan a családdal együtt mentek a fesztiválra, de a gyerekeknek sem kellett unatkozniuk, hiszen délutánra a SZIA Kuckó tagjai arcfestéssel és kézműves foglalkozással is készültek.

A hivatalos megnyitóra 14 óra 45 perckor került sor, ahol Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte elsőként a megjelenteket. Vas Megye vezetője őrömét fejezte ki, hogy Csepreg Városa egy valóban egyedi ötlettel ált elő a fesztiválok sorát gyarapítva a palacsintával, hiszen ilyen fesztivál még nincs a palettán. Sok sikert kívánt a város vezetésének a rendezvényhez, s reményét fejezte ki, hogy egy nagy fesztivállá fejlődik majd a rendezvény, ahol a színes kulturális programok mellett a gasztronómia nyújtotta élmények is még inkább előtérbe kerülnek majd, ezzel is gyarapítva Vas Megye amúgy is színes kulturális életét.

Vlasich Krisztián Csepreg Város polgármestere a rendezvény ötletének a megszületéséről beszélt. Elmondta, hogy azért a palacsintára esett a választás, mert mindenki nagyon szereti, az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnépszerűbb ételünk. Megszámlálhatatlan formában létezik, s különleges tulajdonsága, hogy mindig meg tud újulni. Ezenkívül összehozza az embereket, egy asztal mellé ülteti a családot, barátokat még a mai rohanó világban is. Ők is ezt a tulajdonságát szerették volna kiaknázni. Mint mondta, úgy tűnik, sikerrel, hiszen szép számban összegyűltek az érdeklődő vendégek. Kiemelte azt is, hogy a programok összeállításának arra is figyeltek, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára kedvező műsort.

A város vezetője köszönetet mondott a résztvevő települések vezetőinek és az induló csapatok tagjainak, hogy a kezdeményezés mellé álltak, s elmondta, hogy a hagyományteremtő szándékkal most útjára indított fesztivált, ezt követően minden évben megrendezik majd.

A megnyitó után 15 órakor a gyerekek és a fiatalok nagy örömére Nagy Jonathan bűvész és illuzionista látogatott el Csepregre, s varázsolta el a közönséget. Őt követték Csepreg Város Kisvirág, Rózsaszirom és Csillagfény Mazsorett csoportjai, akik színvonalas produkcióval ajándékozták meg a jelenlévőket. 17 órától igazi különlegességgel készültek: a helyi Farkas Sándor Egylet tagjai előadták a Palacsintás király című darabot, mely nagy sikert aratott a közönség soraiban. 18 órakor a rendezvény egyik legizgalmasabb pontja következett: napközben az elkészített édességeket Lőke István a Vasi Vendéglősök Klub mesterszakácsa, a Francia Gasztronómiai Lovagrend tagjának elnökletével egy 7 főből álló szakmai és társadalmi zsűri értékelte, ezt összesítették. A versenyben a legtöbb pontszámot elért csapatokat elismerésben részesítették és díjazták.

Az igényes díjakat (a rendezvény jelképévé vált palacsinta sütőket) Horáth György, helyi iparos mester készítette, akinek munkájáról minden résztvevő elismeréssel szólt.

A legvidámabb csapat különdíját, Kovács Péter polgármester által vezetett, Vépi csintalanok csapatának, Tóth Anna zsűritag a csepregi háziasszonyok képviseletében adta át, de különdíjat vehetett át Kapitány Eszter elnök vezette George Sorel Alapítvány is a legjobb vendéglátásért, melyet Völler László, a Vasi Vendéglősök Klub elnöke nyújtott át a csapat tagjai részére.

Nagy Róbert polgármester is örülhetett, hiszen csapata dupla díjjal térhetett haza, a Söptei palacsintaforgatók a legjobb formájú és a legválasztékosabb töltelékek felhasználásával készült palacsintákért járó különdíjat is elnyerte. A díjakat Bencsics Barbara, Csepreg szépe, az ifjúság képviseletében adta át.

A legkreatívabb csapat különdíját Tóth Tamás igazgató által vezetett Büki „Má megint leragadt” névvel indult csapata nyerte el. A díjat a Nestlé-Purina gyár képviseletében Enzsöl Gergely nyújtotta át a csapat képviselőinek.

A 3. helyen Szarka Anikó képviselő, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnök által vezetett Csepregi Shrek csapat végzett. A helyezésért járó díjat Boros László, Attila a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója adta át.

A legvidámabb csapat különdíja mellé a Vépi csintalanok a 2. előkelő helyet is begyűjtötték.

Igazán nagyot azonban a kőszegi Csintalan Borvirágok csapata alakított, hiszen amellett, hogy Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnökének különdíját is átvehették, az első Csepregi Palacsinta Fesztivál első helyét is elnyerték. Így a Palacsinta Fesztivál Vándorserlegének is egy évig igazán jó gazdái lehetnek ezentúl, melyet Ágh Péter országgyűlés képviselő és Vlasich Krisztián polgármester adott át a díjátadóra Huber László kőszegi polgármesterrel is kiegészült csapatnak.

A rendezvény keretein belül adták át a Vas Népe szerkesztőség által is támogatott Tiszta udvar rendes ház győzteseinek az elismeréseket.

A szerkesztőség különdíját mediterrán típusú kertjükért Pócza Günter és családja vehette át. Harmadik helyen Réczeg Zoltánné, második helyen Kun Ferenc, első helyen Horváth József végzett. A díjak és pénzjutalmak mellett a győztesek a Tiszta udvar rendes ház feliratú tábla használatára jogosultak lesznek ezentúl. Utóbbi két díjazott nyereményét felajánlotta az alsóvárosi park fásítására, így nyereményük a felújításig egy elkülönített számlára került.

A díjeső után, fél nyolctól a 2011-es Csillag születik győztese, László Attila énekelt, aki valódi könnyeket csalt hallgatósága szemébe, majd 21 órától élő nagy koncertet adott a KFT együttes, aki egy igazi afrikai utazásra invitálta közönségét.

Az első Csepregi Palacsinta Fesztivál egy hatalmas bulival, palacsinta bállal ér véget, melyben az Unikum bulizenekar hajnalig húzta a talpalávalót a közönség nagy örömére.

Igazán ízes és színes rendezvény volt az idei első Csepregi Palacsinta Fesztivál!

Jövőre újra találkozunk!

Hiszen ne feledje, ha július, akkor Csepreg és Palacsinta Fesztivál!

Fel a lap tetejére