Esély Otthon kialakítása Csepregen
2022. augusztus 17. szerda, Jácint.
1
Vissza

Jelentkezzen számlálóbiztosnak

2022. július 6.
Jelentkezzen számlálóbiztosnak
Népszámlálás 2022. október 1. - 2022. november 28.

A népszámlálás célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

A népszámlálásban a részvétel a 2018. évi CI. tv. alapján kötelező.

 

JELENTKEZZEN SZÁMLÁLÓBIZTOSNAK!

 

Tisztelt Csepregi, Lócsi, Tömördi, Tormásligeti Lakosok! 

 

A Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre Csepreg Város, Lócs Község, Tömörd Község és Tormásliget Község közigazgatási területére.

 

A jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.

 

számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 100-150 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie.

 

A terepen történő adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani október 17-november 20. között. 

 

A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

 

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

 

 

A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

 

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

 

·   kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében                címenként 300 Ft
·    egyéb szervezés - címenként 770 Ft
·    összeírás körébe tartozó címenként 300 Ft
·    összeírt személyenként 620 Ft
·    felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

 

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérem, hogy a www.csepreg.hu honlapon vagy a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal titkárságán (9735 Csepreg, Széchenyi tér 27.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldje meg az igazgatas(at)csepreg.hu címre, vagy postai úton a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal 9735 Csepreg, Széchenyi tér 27. címre, de beadhatja személyesen is a titkárságra.

 

Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheti a jegyzo(at)csepreg.hu e-mail címen, vagy a 06-30/579-1490-es telefonszámon. 

 

 

A népszámlálás menete

 

OKTÓBER 1. – OKTÓBER 16.: INTERNETES ÖNKITÖLTÉS

 

A háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet. A kitöltést egyedi belépési kód segítségével tudják elvégezni. Az egyedi belépési kódokat postán juttatjuk el a háztartásoknak.

 

OKTÓBER 17. – NOVEMBER 20.: SZÁMLÁLÓBIZTOSOK KERESIK FEL A HÁZTARTÁSOKAT

 

Azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével, számlálóbiztosok keresik fel. Nem használnak papír kérdőíveket, a számlálóbiztosok tabletek segítségével rögzítik a válaszokat. Ez lesz hazánk első teljesen elektronikus népszámlálása!

 

NOVEMBER 21. – NOVEMBER 28.: PÓTÖSSZEÍRÁS A TELEPÜLÉSI JEGYZŐNÉL

 

Pótösszeírás keretében a népszámlálásból addig kimaradóknak a települési jegyzőt felkeresve kell eleget tenniük adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

 

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azokat összesített formában hozzuk nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

 

A népszámlálás eredményei mindannyiunk életére kihatnak. Segítse a kérdőív kitöltésével jövőnk alakítását!

 

     dr. Balogh László s.k.
jegyző, népszámlálási felelős          

 

  

 

 

Készítette: KARMA Interactive